Over Ons

Riodak – Sonius is een familie bedrijf opgericht in 1958 door W.M.Sonius oorspronkelijk gevestigd in voorburg-leidschendam en sinds 1974 gevestigd in Zoetermeer.

De eerste jaren na de oprichting was de hoofd activiteit het reinigen van schoorsteen kanalen in de gehele regio voor particulieren en woningbouwverenigingen en de verkoop van kolenkachels.

Bij de opkomst van het stads en later aardgas en de bijbehorende verkopen van gasverwarming en het naar aardgas ombouwen van fornuizen werden deze werkzaamheden steeds verder uitgebreid in de richting van de meer algemene installateurs en loodgieters werkzaamheden uiteindelijk resulterend in de opening van een winkel in den haag gespecialiseerd in kachels en witgoed.

Vanuit deze filosofie van meegroeien met de tijdsgeest werden de werkzaamheden steeds verder uitgebreid met onder andere ook klein aannemerswerk,de installatie van badkamers en keukens,dakrenovaties en tegenwoordig ook zonnecollectoren en zonnepanelen installatie. Dit alles gezien als een natuurlijke aanvulling op het oorspronkelijke bedrijf.

De huidige eigenaar C.Sonius de zoon van de oprichter is sedert 1978 fulltime werkzaam binnen het bedrijf en nadat W.Sonius zich in 1996 uit het bedrijf heeft teruggetrokken alleen eigenaar / directeur. Waar de sterkte van het bedrijf al sinds de oprichting heeft gelegen in de flexabiliteit en sterke wil om mee te veranderen in de geest van de tijd zal deze filosofie nooit veranderen.